Donderdag 21 april is het weer zover: secretaressedag!

De jaarlijkse discussie op social media is weer losgebarsten .

De één vindt het complete onzin, de ander vindt het gewéldig om op deze speciale dag in het zonnetje te staan. Wat ik ervan vind? Tsja, ik ben eigenlijk niet zo’n voorstander van dit soort moet-dingen. Moederdag, Valentijnsdag, ik ben er niet zo mee bezig. Maar ach.. misschien komt dat stiekem voort uit het feit dat ik geen moeder ben en mijn partner Valentijnsdag niet hoog op zijn prioriteitenlijstje heeft staan ;-).

Terug naar secretaressedag. Ik ben het afgelopen jaar benaderd door opleidingsinstanties, organisaties en bedrijven met de vraag of ik mijn bijdrage wilde leveren aan de invulling van hun secretaressedag. Een training, workshop of presentatie. En ik moet zeggen, ik vind dat prachtig! Niet omdat ik zonodig in de spotlight wil staan, maar meer omdat secretaressedag meer en meer in het teken lijkt te staan van de ontwikkeling van het vak. De digitalisering gaat gigantisch hard, de wereld verandert en het secretaressevak ontwikkelt in razend tempo.

Is de impact van die digitalisering op het secretaressevak nou echt zo groot? Absoluut! Denk maar eens hoe het vak er pakweg 10 jaar geleden uitzag en hoe je werk er nu uitziet. En probeer dan eens 10 jaar vooruit te kijken. Ik heb daar wel zo mijn ideeën bij. Verdwijnt de secretaresse uit beeld? Dat geloof ik niet. Ik denk wel dat het werk er leuker op wordt. Van de secretaresse wordt steeds meer verwacht: proactiviteit, netwerken/verbinden, zelfstandigheid. En dat wordt alleen maar meer!

Mijn week staat in het teken van het geven van presentaties en trainingen aan secretaresses. Ik kan niet wachten!

wilma-grey-s