Inspiratie op Secretaressedag!

Afbeelding4
Afbeelding2

Op en rond Secretaressedag 2016 heb ik maar liefst vijf presentaties mogen verzorgen voor managementondersteuners. Ontzettend leuk!

Het onderwerp? De digitalisering en de impact daarvan op het vak van secretaresse. Wát een positieve energie! Prachtig om te zien hoe secretaresses anno 2016 hun vak zien en maar wat graag willen ontwikkelen. En dat is mooi. Want door de digitalisering is en blijft ons vak in ontwikkeling.

De trigger voor dit onderwerp was een secretaresse die tegen me zei: “De digitalisering holt mijn werk uit.” Ik moest eerst even nadenken over de zin en was verrast, ik ben namelijk van mening dat de digitalisering juist kansen biedt.

Van dienstbaar naar dienstverlenend. Van ondersteuning naar samenwerking. Van de secretaresse wordt steeds meer verwacht. Niet voor niets wordt voor secretaresse-functies steeds vaker hbo werk- en denkniveau of zelfs een afgeronde hbo-opleiding gevraagd.

De digitalisering zorgt voor een razendsnelle ontwikkeling van het vak. Denk maar eens aan hoe het dagelijks werk van een secretaresse er 20 jaar geleden uitzag. En probeer je dan eens voor te stellen hoe het over 10, 20 jaar zal zijn.

Hoe zorg jij dat je bijblijft?

wilma-grey-s

 

 

 

 

– foto 2: Annet Leenders fotografie

Door |2017-10-18T16:27:38+00:0022 april 2016|Blog, Microsoft Office, Secretaresse, Tips|1 Reactie

Over de auteur:

Wilma Nedermeijer is expert en trainer in slim werken met Microsoft Office (365). Wilma leert je, als certified Microsoft Office Specialist, hoe je tijd kunt besparen door efficiënt te werken met de tools die je al in huis hebt. Regelmatig wordt ze gevraagd voor het geven van interactieve en inspirerende presentaties aan (directie)secretaresses.

Eén reactie

  1. jacky gersie 23 mei 2016 om 12:36 - Antwoorden

    Ik zeg, goed bezig Wilma

Geef een reactie