Afbeelding4
Afbeelding2

Op en rond Secretaressedag 2016 heb ik maar liefst vijf presentaties mogen verzorgen voor managementondersteuners. Ontzettend leuk!

Het onderwerp? De digitalisering en de impact daarvan op het vak van secretaresse. Wát een positieve energie! Prachtig om te zien hoe secretaresses anno 2016 hun vak zien en maar wat graag willen ontwikkelen. En dat is mooi. Want door de digitalisering is en blijft ons vak in ontwikkeling.

De trigger voor dit onderwerp was een secretaresse die tegen me zei: “De digitalisering holt mijn werk uit.” Ik moest eerst even nadenken over de zin en was verrast, ik ben namelijk van mening dat de digitalisering juist kansen biedt.

Van dienstbaar naar dienstverlenend. Van ondersteuning naar samenwerking. Van de secretaresse wordt steeds meer verwacht. Niet voor niets wordt voor secretaresse-functies steeds vaker hbo werk- en denkniveau of zelfs een afgeronde hbo-opleiding gevraagd.

De digitalisering zorgt voor een razendsnelle ontwikkeling van het vak. Denk maar eens aan hoe het dagelijks werk van een secretaresse er 20 jaar geleden uitzag. En probeer je dan eens voor te stellen hoe het over 10, 20 jaar zal zijn.

Hoe zorg jij dat je bijblijft?

wilma-grey-s

 

 

 

 

– foto 2: Annet Leenders fotografie