Vanessa Simons is gespecialiseerd in trainingen Outlook, moderne technieken en eigentijds werken voor secretaresses. Ze verzorgt vanuit TopEfficiency onder andere de trainingen SharePoint en Excel voor Nedermeijer Office.

Vanessa was altijd groot Evernote-fan, net als ik dat ben van OneNote. Zelfde doel, ander gereedschap. Toch maakte ze een paar weken geleden de overstap naar OneNote. Dat maakte me nieuwsgierig.

Vanessa, je bent al jaren betalend lid en (misschien zelfs nog een understatement) groot fan van Evernote. Nu stap je over naar OneNote. Ik viel bijna van mijn stoel. Waarom?
Twee jaar geleden ben ik volledig met Office 365 gaan werken voor e-mail, agenda, taken, contactpersonen en documenten. Evernote bleef ik gebruiken, aan de ene kant omdat ik heel bekend ben met de mogelijkheden, aan de andere kant omdat ik een groot fan ben. OneNote prikkelde al een tijdje mijn nieuwsgierigheid. De reden voor mijn overstap? Evernote heeft recentelijk een prijsverhoging doorgevoerd en de mogelijkheden van gratis gebruikers beperkt. Toen heb ik besloten om toch maar eens de sprong naar OneNote te wagen en tot nu toe ben ik aangenaam verrast.

Een notitieprogramma, is dat nou echt wel nodig?
Voor mij is een notitieprogramma absoluut noodzakelijk. Al mijn aantekeningen en kennis altijd bij de hand, ongeacht welk apparaat ik bij me heb. Per dag open ik OneNote minstens enkele tientallen keren om iets op te zoeken of iets te bewaren.

Wat kunnen de makers van OneNote leren van Evernote?
Wat ik het meeste mis, is de automatische registratie van de locatie van een notitie via gps.

Je hebt nu aardig zicht op wat er allemaal kan met OneNote. Zie je voordelen ten opzichte van Evernote?
OneNote is nog niet zo ver ontwikkeld als Evernote maar het grote voordeel vind ik de overzichtelijkheid. OneNote werkt met een soort mappenstructuur, ik had nooit gedacht dat ik daar heel blij van zou worden maar dat is wel zo omdat het me stimuleert om alles meteen op een goede plek te archiveren. Bij Evernote zocht ik mijn notities altijd op door zoektermen in te toetsen, wat overigens ook prima werkt.

Ben jij ook benieuwd naar hoe OneNote structuur kan brengen in jouw dagelijks werk? Kijk dan eens naar de inspirende en praktijkgerichte training OneNote van Nedermeijer Office.

Een mooie week,

wilma-grey-s