Hi OneNote, bye Evernote

Vanessa Simons is gespecialiseerd in trainingen Outlook, moderne technieken en eigentijds werken voor secretaresses. Ze verzorgt vanuit TopEfficiency onder andere de trainingen SharePoint en Excel voor Nedermeijer Office.

Vanessa was altijd groot Evernote-fan, net als ik dat ben van OneNote. Zelfde doel, ander gereedschap. Toch maakte ze een paar weken geleden de overstap naar OneNote. Dat maakte me nieuwsgierig.

Vanessa, je bent al jaren betalend lid en (misschien zelfs nog een understatement) groot fan van Evernote. Nu stap je over naar OneNote. Ik viel bijna van mijn stoel. Waarom?
Twee jaar geleden ben ik volledig met Office 365 gaan werken voor e-mail, agenda, taken, contactpersonen en documenten. Evernote bleef ik gebruiken, aan de ene kant omdat ik heel bekend ben met de mogelijkheden, aan de andere kant omdat ik een groot fan ben. OneNote prikkelde al een tijdje mijn nieuwsgierigheid. De reden voor mijn overstap? Evernote heeft recentelijk een prijsverhoging doorgevoerd en de mogelijkheden van gratis gebruikers beperkt. Toen heb ik besloten om toch maar eens de sprong naar OneNote te wagen en tot nu toe ben ik aangenaam verrast.

Een notitieprogramma, is dat nou echt wel nodig?
Voor mij is een notitieprogramma absoluut noodzakelijk. Al mijn aantekeningen en kennis altijd bij de hand, ongeacht welk apparaat ik bij me heb. Per dag open ik OneNote minstens enkele tientallen keren om iets op te zoeken of iets te bewaren.

Wat kunnen de makers van OneNote leren van Evernote?
Wat ik het meeste mis, is de automatische registratie van de locatie van een notitie via gps.

Je hebt nu aardig zicht op wat er allemaal kan met OneNote. Zie je voordelen ten opzichte van Evernote?
OneNote is nog niet zo ver ontwikkeld als Evernote maar het grote voordeel vind ik de overzichtelijkheid. OneNote werkt met een soort mappenstructuur, ik had nooit gedacht dat ik daar heel blij van zou worden maar dat is wel zo omdat het me stimuleert om alles meteen op een goede plek te archiveren. Bij Evernote zocht ik mijn notities altijd op door zoektermen in te toetsen, wat overigens ook prima werkt.

Ben jij ook benieuwd naar hoe OneNote structuur kan brengen in jouw dagelijks werk? Kijk dan eens naar de inspirende en praktijkgerichte training OneNote van Nedermeijer Office.

Een mooie week,

wilma-grey-s

 

Door |2017-10-29T14:29:03+00:0029 augustus 2016|Blog, Geen categorie, Microsoft Office, OneNote, Secretaresse, Training|3 Reacties

Over de auteur:

Wilma Nedermeijer is expert en trainer in slim werken met Microsoft Office (365). Wilma leert je, als certified Microsoft Office Specialist, hoe je tijd kunt besparen door efficiënt te werken met de tools die je al in huis hebt. Regelmatig wordt ze gevraagd voor het geven van interactieve en inspirerende presentaties aan (directie)secretaresses.

3 Comments

 1. Marco 29 augustus 2016 om 12:04 - Antwoorden

  Als alround IT’er ben ik ook recent overgestapt van Evernote naar OneNote. Met behulp van de migratie tool al mijn notities overgezet. Deze stonden allemaal verzameld in enkele sekties en al mijn notities door elkaar. De door mij gebruikte tags (keywords) had ik niets meer aan. Door middel van een nieuwe schone notebook aan te maken en deze in verschillende sekties in te delen heb ik zo al mijn notities kunnen herstructureren en op kunnen schonen. Het gros van mijn aantekeningen heb ik een plekje kunnen geven en de notities die niet meer relevant zijn, maar ik toch niet wil weggooien, heb ik in een sektiegroep gezet en op die manier gearchiveerd.
  Nu ik een paar weken met OneNote aan de slag ben, wil ik niet meer terug naar EverNote. Deze manier van werken geeft mij meer structuur dan Evernote mij ooit heeft gegeven. Ook de Evernote tags mis ik niet meer en de OneNote tags vind ik ideaal.
  Vergadernotities, Skype for Business gesprekken, todo lijsten, knowledge base. alles gaat nu in OneNote. En er is vast nog meer te ontdekken en te gebruiken !

  • Wilma Nedermeijer 18 oktober 2017 om 15:19 - Antwoorden

   Goed om te lezen dat je zo enthousiast bent, Marco! Heb je vragen, dan hoor ik ze graag. Veel groeten, Wilma

 2. Hannie 8 september 2016 om 11:32 - Antwoorden

  Hoe bevalt OneNote op de IPad? Ons MT worstelt zo met de het openen van stukken die via Outlook verstuurd worden… dat de iPad in het stof ligt en wij weer stukken printen.

  Ik zit al langer te denken om per jaar 1 notebook aan te maken, elke vergadering een tab te geven en per tab/vergadering de agendapunten+bijlagen op de pagina’s te zetten.

  Maar de grote vraag is: werkt dat goed op een iPad. Ik heb er zelf geen dus kan het niet testen

  Bedankt!

Geef een reactie