Laatst gaf ik een inspiratiesessie aan 150 medewerkers van een accountantskantoor. Mij was gevraagd zoveel mogelijk  medewerkers te inspireren om Microsoft 365 slim te gebruiken. Slimme combinaties maken van verschillende apps. Ze vóór je te laten werken, zodat je zelf minder hoeft te doen. Ik noem dit: Microsoft 365 als jóuw personal assistant. Wie wil dat nou niet, zou je zeggen!

OneNote vs. papier

In die sessie maakten we een wordcloud. Ik vroeg 125 mensen in een poll waar zij nu hun notities maakten. Wat denk je? 60% maakte notities op een papieren notitieblok, 30% in Outlook, Word of ergens anders en slechts 12% maakt maar gebruik van OneNote. Terwijl OneNote zoveel kan brengen: tijd, overzicht, regie.

“Deze praktische OneNote training heeft mij zóveel gebracht: tijd, overzicht en regie over mijn werk!”

OneNote samen met Outlook, Teams en To Do

Ik ben groot fan van OneNote. Sterker nog, bij Nedermeijer Office is OneNote de basis van ons werk. OneNote, Outlook, Teams en To Do vormen voor ons de perfecte combinatie om moeiteloos en effectief op afstand samen te werken. We kijken allemaal uit naar ons wekelijkse overleg via Teams, gewoon voor de gezelligheid. Maar door onze mooie (samen)werkwijze is dat overleg eigenlijk niet eens nodig. Oké terug naar OneNote, want…. er is sinds hele lange tijd een mooie update in de desktopversie van OneNote. Die desktopversie vinden wij nog steeds de beste. We gebruiken graag de ‘Outlook-vlag’ in OneNote, zodat ook alle acties die uit OneNote voortkomen in onze To Do lijst staan.

OneNote mooie update

Als je de forums een beetje volgt, dan weet je dat er een langgekoesterde wens is bij veel OneNote desktop gebruikers. Het ‘op volgorde zetten’ van pagina’s in een sectie. En… jahoor, het kán nu! Kijk even bovenaan je kolom met pagina’s. Test het eerst even uit door een sectie aan te maken en wat pagina’s toe te voegen, om te kijken of het is wat je zoekt.

Je ziet in dit screenshot dat zelfs de subpagina’s op alfabetische volgorde worden gezet. Test het ook eens met sorteren op Aanmaakdatum of Wijzigingsdatum en kijk of dit een aanvulling kan zijn op jouw/jullie (samen)werkwijze! Nogmaals, doe eerst een testje met wat fake-pagina’s zoals ik heb gedaan.

Succes!

Wilma