Toptrainers: een dikke tien!

Saskia Beukers
Office Manager Klant & Business Support, Evides Waterbedrijf
Trainingen:
✔ Experttraining Outlook
✔ Slim werken met OneNote

Natuurlijk kende ik Outlook goed, ik werk er al jaren dagelijks mee. Maar tijdens de training heb ik zóveel extra kennis opgedaan waar ik nu mijn voordeel mee doe.  

Ik heb jaren bij de Rabobank gewerkt en zag op LinkedIn de één na de andere enthousiaste reactie op een vakgerichte experttraining Outlook die Wilma Nedermeijer mijn oud-collega’s had gegeven. Dat wekte mijn nieuwsgierigheid en ik heb Wilma benaderd. Intussen heeft ze meerdere experttrainingen Outlook en Slim werken met OneNote gegeven aan mij en mijn collega’s bij mijn huidige werkgever Evides.

“Maximaal 10 mails in mijn inbox, zóveel rust!”

E-mails en acties managen
Op een werkdag krijg ik veel e-mails, niet alleen in mijn eigen postvak, maar ik beheer ook de e-mail van mijn manager en we hebben nog een gezamenlijk postvak. Ik was altijd op zoek naar dé manier om al die berichten te kunnen managen en controle te houden op acties die nog genomen moesten worden. Na de ‘experttraining Outlook’ en ‘Slim werken met OneNote’ werk ik actief met Outlook Taken in combinatie met OneNote. Als ik ’s middags naar huis ga heb ik nog maximaal tien mails in mijn mailbox staan, dat geeft zoveel rust!

Veel handelingen die sneller kunnen
Mails waar nog iets mee moet gebeuren of als ik nog op actie wacht, staan in mijn Taken, geprioriteerd op datum. We hebben Outlook zo ingesteld dat (als ik dat wil) een mail met één druk op de knop in mijn archiefmap én in mijn takenlijst terechtkomt. Ook werk ik met sneltoetsen, Wilma heeft haar favoriete sneltoetsen met ons gedeeld. Het lijken kleine handelingen die je doet op een dag, maar ongemerkt zijn het veel kleine handelingen die je veel sneller kunt doen en deels door Outlook en OneNote al kunt laten uitvoeren.

Nog maar één map, het werkt als een trein
Wilma heeft ons geleerd hoe de zoekfunctie écht goed werkt. En hoe ik, door deze optimaal te benutten, maar met één map uit de voeten kan. Ik heb nog maar één map ‘Archief’, het werkt als een trein.

De handleiding en extra tipsheets die je krijgt, zijn heel duidelijk en praktisch, je zoekt alles makkelijk na. Mocht je er niet uitkomen, dan zijn Wilma en Vanessa altijd bereikbaar voor vragen.

“Tijdsbesparing, overzicht, focus en rust.”

Combinatie Outlook/OneNote praktisch
De combinatie Outlook/OneNote ervaar ik als heel praktisch. In OneNote maak ik mijn eigen aantekeningen, maar ook agenda’s en verslagen voor vergaderingen die ik deel met de vergaderdeelnemers. Ik werk ook samen met collega’s in OneNote, we delen weetjes over managers, onze overdracht, praktische zaken en we hebben ook ons secretariaatshandboek in OneNote gemaakt. Het dagelijkse agenda-overleg met mijn manager houd ik ook bij in OneNote, acties die daar voor mij uitkomen staan met één druk op de knop in mijn Outlook Taken, ideaal! Mijn manager is intussen ook ‘om’ en deelt een notitieblok met de mt-leden om de bilaterale werkoverleggen erin bij te houden.

Jullie enthousiasme werkt aanstekelijk!
Wat de training mij heeft opgeleverd? Heel veel, maar vooral tijdbesparing, overzicht, focus en rust. Ik beveel de trainingen van Nedermeijer Office van harte aan. De trainingen inhoudelijk goed, jullie enthousiasme werkt aanstekelijk, jullie inspireren ons. Jullie praktijkervaring als managementondersteuner is heel fijn, de training zit vol met praktijkvoorbeelden en dat brengt je op ideeën.

Van mij krijgen jullie een dikke 10!