Experttraining Outlook: nóg efficiënter dan ik al deed

Sandra Westhoff, Secretary BSS group, University of Twente

Sandra Westhoff
Secretary BSS group, University of Twente
Trainingen:
✔ Outlook-expert in één dag
✔ Slim werken met OneNote

Ik werk al jaren met Outlook, maar had altijd al in mijn achterhoofd dat er meer met Outlook moest kunnen dan dat ik er uithaal. De nieuwe versies worden op je computer geïnstalleerd en je moet je jezelf er maar mee redden.

Mijn ogen geopend
Deze training heeft mijn ogen écht geopend en ik heb meteen besloten af en toe zo’n vakgerichte training te volgen. Tijdens de training is een tipje van de sluier opgelicht van OneNote en daar zie ik zeker ook meerwaarde in, ik heb me meteen aangemeld voor de training Slim werken met OneNote.

Van tevoren dacht ik dat een hele dag training in Outlook wel veel was en dat ik best veel wist, ik werk er al zoveel jaren mee. Tegelijkertijd was ik nieuwsgierig wat er nog te leren viel. Wilma heeft echter zoveel slimme tips en trucs, waarvan ik het bestaan niet wist. Er is echt nog heel veel te leren, ik ben héél enthousiast!

Extra druk en de vergeetcurve
Als je een dag op training bent geweest, is het de volgende dag extra druk. Ik kon dus niet meteen in de praktijk brengen wat ik eigenlijk wilde. In de training heeft Wilma ons de ‘vergeetcurve’ laten zien; als je een week niets in de praktijk brengt, dan weet je nog maar 10% van wat je hebt geleerd in de training. Daarom heb ik ondanks de drukte tijd gemaakt om toch íets te doen.

“Ik ben héél enthousiast over deze dag. Er is zóveel te leren.”

Veel sneller werken
Ik heb bijvoorbeeld snelle stappen/quicksteps aangemaakt voor e-mailberichten die ik regelmatig verstuur. Ik had ze wel in mijn archief staan, maar dit werkt veel sneller en scheelt me veel tijd. Steeds dezelfde e-mailberichten bijvoorbeeld die ik voor promovendi aan leden van de promotiecommissie in het buitenland stuur. En wat dacht je van de e-mailberichten aan het managementteam met daarin de agenda voor het overleg? Veel agendapunten zijn standaard, dus die staan er mooi alvast in. Ook gebruik ik de werkbalk snelle toegang en wat sneltoetsen.

Kleine groep vakgenoten
Ik ben héél enthousiast over deze dag, er is zoveel te leren over het programma waar je dagelijks mee werkt. Wilma doet het ontzettend goed, legt heel duidelijk uit en omdat de groep klein is (maximaal acht deelnemers, red.) heeft ze voldoende persoonlijke aandacht voor iedereen. Ze let ook goed op of iedereen het nog kan volgen en heeft daar echt een antenne voor. Ik kan deze training aan iedereen aanbevelen, ik heb mijn enthousiasme en wat leuke tips al gedeeld met mijn collega’s.

Het was een hele mooie dag met vakgenoten op een superlocatie met een heerlijke lunch. Normaal zie ik zo’n lunch altijd op een karretje voorbij gaan en nu mochten we er zelf van genieten.

Nóg efficiënter dan ik al deed
De komende tijd ga ik telkens wat oppakken, zodat ik nóg efficiënter kan gaan werken dan ik al deed!

Écht een mooie training.