TRAINING FORMS, POLLS, WHITEBOARD VOOR ASSISTANTS

rating45 9.0 / 10

Ken je dat? Je wilt inventariseren wie van je collega’s met welke welke workshop meedoet of je wilt evalueren hoe je collega’s dit jaar het teamuitje hebben ervaren. Of je wilt vragen wie er vanmiddag bij de lunch een broodje, soep of salade wil? Forms is hiervoor gemaakt én zit gewoon in jouw Microsoft 365 omgeving. Ook leer hoe je met Forms je Teams vergadering interactief maakt door middel van polls. Daar is Whiteboard natuurlijk ook super voor. Welke apps zijn handig voor jou als assistant? Wij zochten het uit. In deze training: Forms, Polls en Whiteboard.

Forms
Hoe vaak inventariseer of evalueer je iets? En zo ja hoe doe je dat dan? Stel je je vragen per e-mail en houd je daarna de resultaten handmatig bij in Excel of Word? Ieder heeft hier een eigen werkwijze voor bedacht. Nu is er Microsoft Forms. Forms maakt jou het dagelijks werk wat makkelijker. In deze training leer je inventarisaties, evaluaties en toetsen maken in Forms. Je leert hoe je een formulier professioneel opmaakt in de kleuren van je organisatie en met passende afbeeldingen. We gaan eenvoudige formulieren maken, maar we gaan steeds een stap verder zodat jij na de training professionele formulieren kunt maken en delen.

Polls
Een poll is eigenlijk een ‘mini-formulier’. De vereenvoudigde versie van het formulier waarover je hierboven leest. Een poll kun je gebruiken in Teams-chats en posts, maar is nu ook geïntegreerd in Outlook. De ‘stemknoppen’ hoef je niet meer te gebruiken, een poll biedt meer mogelijkheden, de resultaten zijn overzichtelijk en het is de ontvanger duidelijker wat er moet gebeuren. Gebruik een poll ook in je Teams-vergadering in de vorm van een quiz, poll of woordwolk. Zelf gebruiken we dit graag tijdens onze interactieve inspiratiesessies waarin vaak honderden assistants meedoen. Door polls te gebruiken, maken we de vergadering tóch interactief.

Whiteboard
Naast dat je een Teams-vergadering interactief kunt maken door het gebruik van polls, kun je ook een Whiteboard gebruiken in je vergadering. Dit Whiteboard