De muis is met stip de grootste sportieveling in een straal van twee meter rond mijn bureau. Nu weten mensen die mij kennen, dat dat niet zo heel moeilijk is :-). Maar, ik was verbaasd te lezen dat een gemiddelde muis in Nederland op een achturige werkdag 500 tot 1000 meter aflegt. Dat is nog zonder de 6000 muiskliks! En dan kruipen we ’s avonds ook nog vaak achter de laptop. Niet zo gek natuurlijk dat het aantal RSI-patiënten in Nederland stijgt.

Op een paar bekende sneltoetsen na, ben ik een fervent muizer. Althans… dat wás ik. Ook ik volg regelmatig trainingen. De Microsoft-expert die mij trainde, wees mij op mijn veelvuldig muisgebruik. “Dat kan sneller en beter, Wilma.”

Tsja, voor sneller en beter ben ik altijd in. Maar mijn muis loslaten? Hmmm ik geloofde het niet zo. Toch was het zaadje geplant.

Ik probeerde het nog weg te wuiven met de opmerking dat ik al die sneltoetsen toch niet kon onthouden. Zij pareerde dit direct met de uitspraken: “Als je 15 tot 20 keer een bewuste handeling uitvoert, wordt het een onbewuste handeling.” en “De menselijke hersenen onthouden toetscombinaties beter dan muiskliks.” Tegen zoveel wijsheid kon ik niet op. Ik nam de uitdaging aan.

Intussen durf ik voorzichtig te zeggen dat ik me, alhoewel nog in het beginstadium, graag aansluit bij de groep sneltoetsenliefhebbers. Ik ben enthousiast. Maar, voor mij geldt, één voor één; ik leerde één sneltoets per week. Én alleen de sneltoetsen die écht handig zijn en tijd besparen.

Wil je weten wat mijn favoriete sneltoetsen zijn? Houd dan de Facebookpagina in de gaten. Wie weet krijg ik jou ook zover :-). Slim & snel.

Fijne dag!

wilma-grey-s